Zoeken
 

NOAB winnaar Support Award 2011

18 november 2011 Print | Verstuur e-mail
De collega's en werkgever van Marieke van der Aalst, relatiebeheerder bij de brancheorganisatie NOAB in 's-Hertogenbosch, zijn de winnaars van de Reumafonds Support Award 2011. Dankzij hun steun kan Marieke haar werk bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingconsulenten blijven doen. Marieke van der Aalst heeft verschillende vormen van reuma.

Winaar Support AwardDe collega's en werkgever van Marieke ontvingen de prijs uit handen van de juryvoorzitter van de Support Award, SER-topman Alexander Rinnooy Kan, in de Ridderzaal in Den Haag. Marieke van der Aalst heeft haar bedrijf eerder dit jaar voorgedragen voor de prijs. De Support Award wordt elk jaar uitgereikt aan het bedrijf dat een collega met reuma ondersteunt om aan het werk te kunnen blijven. Deze steun is voor heel veel mensen onontbeerlijk.

Blijven werken
Geen lange autoritten meer, nieuwe verantwoordelijkheden op kantoor en flexibele werktijden. Dat waren voor Marieke van der Aalst de voornaamste redenen om te kunnen blijven werken. "Ik heb nu acht jaar artritis psoriatica en ook het syndroom van Sjögren, beiden vormen van reuma. Op den duur kon ik niet meer op pad naar nieuwe leden. Toen is mijn functie aangepast."

Marieke vindt het uniek dat zo'n klein bedrijf zoveel voor haar heeft geregeld. "Mijn collega's en werkgevers zorgen ervoor dat ik me gewaardeerd voel en mee kan blijven doen." Ik ben nooit beoordeeld op mijn reuma", vervolgt Marieke, "maar op de waarde en bijdrage die ik heb geleverd en lever voor het bedrijf. Het gaat niet om de aanpassingen die NOAB heeft gedaan, het gaat om de mentaliteit die NOAB heeft ten opzichte van mij. Ik ben gewoon een medewerker en toevallig heb ik reuma."

Nog 2 genomineerden
Uit de ruim 30 inzendingen waren nog andere bedrijven genomineerd voor de prijs. Jeugdhulpverlener Martineke Otto droeg werkgever en collega's van JOOZT-ambulant uit Barneveld voor. Martineke heeft onder meer aangepast werk gekregen, zodat ze nu niet meer zelf naar gezinnen gaat. Nu begeleidt Martineke haar collega's met Video Interactie Begeleiding.

Media-adviseur Astrid Davis meldde werkgever en collega's van Wegener Huis-aan-huisMedia in 's-Hertogenbosch aan voor de Support Award 20111. Haar werkgebied is aangepast zodat ze minder hoeft te lopen. Er zijn ook andere voorzieningen getroffen zoals een aangepaste auto.

Stemmen
Dit jaar was er voor de eerste keer de mogelijkheid om via internet te stemmen op de genomineerden. De jury heeft de uitslag meegenomen in haar uiteindelijke beslissing.

Oproep
De jury roept samen met Reumafonds werkgevers op meer moeite te doen om chronisch zieken voor hun bedrijf te behouden. "Laten we er voor zorgen dat een chronische ziekte geen reden is en mag zijn voor ontslag, maar dat we ons richten op wat er binnen het bedrijf wél mogelijk is. De Support Award laat zien dat er met begrip en ondersteuning een hoop bereikt kan worden bij de eigen werkgever, tot tevredenheid van beide partijen", aldus de jury van de Support Award.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Wat weet u van reuma?

Denkt u na over uw testament?

Ons Servicebureau Schenken en Nalaten reikt u de helpende hand.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons?