Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Behandelaars

Wat betaalt de zorgverzekeraar?

Iedereen die in Nederland woont of werkt heeft verplicht een basisverzekering voor ziektekosten. Het basispakket dekt een groot deel van de kosten van de gezondheidszorg, maar niet alles. Een deel van de kosten kunt u in een aanvullende verzekering laten meeverzekeren.

Uw zorgverzekering

Het basispakket van uw ziektekostenverzekering vergoedt een groot deel van de behandelingskosten in de gezondheidszorg. Meestal heeft u een verwijzing nodig voordat u een behandeling krijgt. Voor de huisarts, de fysiotherapeut, de oefentherapeut, de ergotherapeut en de podotherapeut heeft u geen verwijzing nodig.

Afhankelijk van uw zorgverzekering worden behandelingen helemaal vergoed of voor een deel. Houdt u ook rekening met een verplicht eigen risico. Dat betekent dat u een bepaald bedrag van de zorgkosten zelf moet betalen, voordat uw zorgverzekeraar overgaat tot vergoeding van uw zorgkosten. Het eigen risico geldt voor bepaalde zorgkosten die onder de basisverzekering vallen.

Het eigen risico en vergoedingsregelingen kunnen per kalenderjaar veranderen. Informeer bij vragen over uw eigen risico en de dekking en voorwaarden van uw zorgverzekering altijd bij uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Halverwege november van ieder jaar krijgt u een aanbod van uw eigen zorgverzekeraar voor het nieuwe kalenderjaar. Dit is het moment om te beoordelen of uw huidige verzekering voldoet aan uw wensen en past bij uw situatie.

Lees meer over het kiezen van een geschikte zorgverzekering.

Behandelaars (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?