Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Behandelaars

Wat doet de huisarts?

Heeft u gezondheidsklachten, dan gaat u eerst naar uw huisarts. Uw huisarts kent de weg binnen de gezondheidszorg goed en geeft u een verwijzing als dat nodig is. Veel vormen van reuma kan uw huisarts zelf begeleiden.

Wat doet de huisarts?
Uw huisarts zal een diagnose willen stellen. Hij informeert eerst naar uw klachten. Vervolgens voert hij een lichamelijk onderzoek uit. Beide soorten informatie geven eerste aanwijzingen voor een diagnose.

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen welke vorm van reuma u heeft. Spierpijn en gewrichtspijn kunnen kenmerken zijn van veel verschillende ziekten.

Verder onderzoek
Soms laat uw huisarts röntgenfoto's maken. Dat gebeurt om te bepalen of er gewrichten beschadigd zijn. Ook kan de huisarts bloedonderzoek laten doen. Bloedonderzoek helpt de huisarts om de oorzaak van uw klachten te vinden.

Medicijnen van uw huisarts?
Heeft u een recept gekregen van uw arts voor medicijnen? U haalt uw medicijnen op in uw apotheek. Uw apotheker geeft u informatie over uw geneesmiddel en u kunt altijd met uw vragen bij hem terecht. Meer informatie over de taken van uw apotheker leest u in de rol van de apotheker.

Huisarts of specialist?
Bepaalde vormen van reuma kan uw huisarts zelf begeleiden en behandelen, bijvoorbeeld artrose en fibromyalgie. Daar is lang niet altijd een specialist voor nodig. In bepaalde situaties kan uw huisarts ervoor kiezen u door te verwijzen naar een specialist.

Behandelaars (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?