Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Behandelaars

Wat doet de orthopedisch schoenmaker?

Een orthopedisch schoenmaker maakt en herstelt maatschoenen. Op maat gemaakte schoenen kunnen een oplossing zijn als confectieschoenen u pijnlijke voeten bezorgen of onvoldoende steun geven bij het lopen.

Wat doet een orthopedisch schoenmaker?
Een orthopedisch schoenmaker maakt schoenen precies op maat voor uw voeten. U kunt ook bij hem terecht voor aanpassingen aan uw schoenen. Het doel is dat u met zo weinig mogelijk pijn kunt lopen en staan. Verder controleert de orthopedisch schoenmaker elk halfjaar of uw schoenen nog voldoende steun geven en of uw klachten verminderen.

Wanneer erheen?
Bezorgen confectieschoenen u pijnlijke voeten of geven ze onvoldoende steun bij het lopen? Dan kunt u een orthopedisch schoenmaker inschakelen. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Meestal werkt een orthopedisch schoenmaker in een instelling. Ook werkt hij meestal nauw samen met een medisch specialist en bijvoorbeeld een podotherapeut. De orthopedisch schoenmaker bekijkt of het voldoende is om uw schoenen aan te passen of dat u maatschoenen nodig heeft.

Veel mensen denken dat orthopedische schoenen lelijk zijn. Mensen met reuma stellen daarom misschien de stap naar een orthopedisch schoenmaker zo lang mogelijk uit. Toch kan de orthopedisch schoenmaker prachtige resultaten bereiken. U heeft zelf invloed op de kleur en het model.

Behandelaars (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?