Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Patiënten

Waar kunt u terecht voor behandeling?

Heeft u een vorm van reuma en bent u verwezen naar het ziekenhuis? Dan wilt u wellicht weten waar u terecht kunt voor een afspraak bij de reumatoloog of misschien bent u op zoek naar een ziekenhuis dat beweegprogramma's aanbiedt voor mensen met reuma. Die informatie vindt u op kies-uw-reumazorg

Door het invullen van uw postcode kunt u zien welke ziekenhuizen bij u in de buurt reumazorg bieden. U ziet hoe de reumazorg is georganiseerd. Ook vindt u er praktische informatie over het ziekenhuis zoals het telefoonnummer en het emailadres. 

Op de site vindt u antwoord op vragen die u kunt hebben zoals:
• Hoeveel reumatologen werken er in dit ziekenhuis?
• Met welke andere ziekhuizen werken zij samen
• Kan ik in het ziekenhuis terecht voor een specifiek beweegadvies?
• Zijn er multidisciplinaire spreekuren met andere specialisten dan alleen de reumatoloog?
• Organiseert het ziekenhuis voorlichtingsbijeenkomsten?
• Heeft dit ziekenhuis specifieke expertise voor mijn vorm van reuma?

Gecontracteerde zorg en niet-gecontracteerde zorg
Voordat u een afspraak maakt met het ziekenhuis van uw keuze is het belangrijk om bij uw zorgverzekeraar na te gaan of uw polis de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed. Uw zorgverzekeraar kan afspraken hebben gemaakt met het betreffende ziekenhuis over de vergoedingen van de zorg.

Lees ons blogbericht 'Hoe kies jij een ziekenhuis??' en praat mee over dit onderwerp.

 Minimale criteria
Vanuit patiëntenperspectief zijn minimale criteria voor goede reumazorg opgesteld. Deze criteria zijn belangrijk voor u bij het zoeken naar de zorg die in het ziekenhuis wordt geboden. Het betekent niet dat ziekenhuizen die niet (geheel) aan deze criteria voldoen geen goede zorg leveren, de criteria geven aan hoe wij de zorg graag geboden zien.

Meer informatie?
Vindt u niet wat u zoekt of heeft u een vraag over de zorg voor mensen met reuma? Neemt u dan contact op met de Reumalijn.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?