Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Medicijnen

Biologische reumaremmers

Als u reumatoïde artritis heeft, is de stof interleukine overactief in uw afweersysteem. Daardoor krijgt u last van ontstekingen. Anakinra en tocilizumab kunnen de effecten van interleukine remmen.
 
Anakinra
(Kineret®)
Anakinra is een veelgebruikte medicijn. Het remt de gevolgen van het overactieve interleukine-1. Daardoor kunnen ontstekingen verminderen.
Het kan een half jaar duren voor u weet of dit medicijn voor u effectief is, maar u kunt ook na een paar injecties al verbetering voelen.
Om een betere werking te bereiken, kan uw arts methotrexaat voorschrijven. Als u anakinra gaat gebruiken moet u uzelf elke dag met het middel injecteren. Als u dat vervelend vindt, kunt u ook een familielid vragen dit voor u te doen.

Tocilizumab (RoActemra®)
Het medicijn tocilizumab is bedoeld om de gevolgen van interleukine-6 te remmen. U krijgt het eens per maand toegediend via een infuus in het ziekenhuis. Het is daarnaast ook mogelijk om het thuis te injecteren. Dat doet u dan één keer per week. Soms schrijft uw arts naast tocilizumab ook methotrexaat voor.

 

Medicijnen (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?