Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Meldpunten

Uw ervaring telt

Meldpunt  Reumamedicijnen
Leveringsproblemen, bijbetalen, verplicht overstappen. Ervaart u problemen met de medicatie die u gebruikt voor reuma? Het Reumafonds heeft een meldpunt opengesteld. Laat ons weten wat er speelt, dan kunnen wij - indien nodig - actie ondernemen. 

Het meldpunt reumamedicijnen is bedoeld om meldingen aan het Reumafonds te doen over problemen met medicijnen die u gebruikt voor de behandeling van reuma. 

Wat zou u bijvoorbeeld bij ons kunnen melden?

  • Wanneer uw medicijnen plotseling niet meer leverbaar zijn
  • Wanneer u uw medicijnen verplicht in een andere sterkte moeten afnemen
  • Wanneer u verplicht moet overstappen naar een ander medicijn
  • Wanneer medicijnen plotseling niet meer vergoed worden of als u ineens moet bijbetalen
  • Wanneer u bepaalde medicijnen onhandig vindt in het gebruik, omdat de verpakking moeilijk opengaat of omdat de injectiespuit lastig te hanteren is vanwege reumatische klachten aan de handen


Waarom melden?
Meldpunt Reumamedicatie wil via het verzamelen van deze gegevens de situatie en/of problemen in kaart brengen. Waar mogelijk en nodig ondernemen wij actie. Denk aan het aanspreken van zorgverzekeraars, artsen, apothekers en de landelijke politiek of een persoonlijk advies aan u. Wat wij willen bereiken is een betere dienstverlening door artsen, apothekers en zorgverzekeraars aan u als patiënt.

Bijwerking melden bij Lareb
Ervaart u een bijwerking van een medicijn, meld dit dan bij Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb (www.lareb.nl). Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt. Het is belangrijk om bijwerkingen te melden, omdat u daarmee bijdraagt aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins.

Medicijnen (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?