Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Medicijnen

Weet wat u gebruikt

Zorg ervoor dat u precies weet welke medicijnen u gebruikt, waar ze voor zijn, welke dosering u nodig heeft en wanneer u effect kunt verwachten. Uw arts en uw apotheker kunnen u de juiste informatie geven.

Van uw arts krijgt u het recept voor uw medicijnen. Vaak geeft uw arts u al informatie over het medicijn dat hij u voorschrijft.

Informatie van uw apotheker
In de apotheek haalt u uw medicijn op. Wanneer u voor het eerst een bepaald medicijn komt ophalen, geeft de apotheker u informatie over dit middel en een antwoord op de vragen die u erover heeft. Zo krijgt u informatie over de werking en mogelijke bijwerkingen van het middel en de wijze waarop u het moet innemen.

Uw apotheker houdt daarnaast bij welke medicijnen u nog meer gebruikt en of ze met elkaar gecombineerd mogen worden. Haalt u uw medicijnen bij verschillende apotheken, bijvoorbeeld doordat u sommige medicijnen van de ziekenhuisapotheek krijgt? Zorgt u er dan voor dat de verschillende apotheken  van uw volledige medicijngebruik op de hoogte zijn.

Bij uw medicijnen geeft uw apotheker u een bijsluiter mee. In de bijsluiter leest u  informatie over de werking en bijwerkingen van uw medicijn. Lees altijd goed de hele bijsluiter van uw geneesmiddel. Heeft u daarna nog vragen? Stel ze aan uw apotheker of aan uw arts.

Meer over de taken van uw apotheker leest u in onze informatie over de rol van de apotheker.

Op apotheek.nl kunt u ook veel informatie vinden over verschillende medicijnen.

Medicijnen (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?