Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Medicijnen

Overleg met uw arts en apotheker

Als er iets verandert in uw situatie, bijvoorbeeld als u een kinderwens heeft, borstvoeding wilt geven, een operatie moet ondergaan of last heeft van bijwerkingen, bespreek dit dan altijd met uw arts.

Zeg het ook tegen uw arts als u last heeft van bijwerkingen. Ook als die niet in de bijsluiter vermeld staan. Of als u het gevoel heeft dat een bepaald middel voor u niet of onvoldoende werkt.

Krijgt u meerdere medicijnen van verschillende artsen voorgeschreven? Of koopt u zelfzorggeneesmiddelen  bij de drogist? Meld dit dan ook aan uw behandelend arts en aan uw apotheek.

Als er iets verandert in uw leven, is het ook belangrijk dit meteen te melden. Bijvoorbeeld als u een andere aandoening krijgt, of als u een kinderwens heeft. Als u zwanger bent of wilt worden, kunnen sommige medicijnen namelijk grote gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid of voor uw ongeboren kind.

Bespreek veranderingen in uw situatie of nieuwe plannen dus tijdig met uw arts, zodat hij uw medicijngebruik eventueel kan bijstellen.

Medicijnen (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?