Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Standscorrectie knie

Tijdens en na de operatie

Bij een standscorrectie van de knie gebeurt het soms dat het bot niet goed vastgroeit. Ook kan er een zenuw beschadigen met een klapvoet als gevolg. Verder gelden dezelfde risico's als bij andere operaties.

Niet goed vastgroeien
Het is mogelijk dat het doorgezaagde bot te langzaam of niet vastgroeit. Een nieuwe operatie kan dan nodig zijn.

Beschadigde zenuw
Een zenuw die langs uw knie loopt kan tijdens de operatie beschadigen. Soms is dit tijdelijk, soms blijvend. Het veroorzaakt een klapvoet. U kunt uw voorvoet dan niet goed optillen. Aanpassing van uw schoen is dan noodzakelijk.

Onvoldoende standcorrectie
De stand van de benen kan onvoldoende blijven. De pijn gaat dan niet weg.

Overcorrectie
Er is sprake van overcorrectie.

Risico's bij elke operatie
Verder gelden dezelfde risico's als bij andere operaties:

  • Wondinfectie. De kans hierop is klein. Een wondinfectie is meestal na 5 dagen zichtbaar. De wond is dan rood en pijnlijk en uw temperatuur is verhoogd. Behandeling bestaat uit rust en antibiotica. Soms is een operatie nodig om pus te verwijderen. Dit voorkomt een infectie van uw knie. Wordt de wond roder en pijnlijker, neem dan direct contact op met uw huisarts of specialist. Lukt dit niet, dan kunt u de spoedarts van het ziekenhuis bellen.
  • Nabloeding. De kans dat de wond nabloedt is de eerste 24 uur het grootst. Voor de eerste dagen heeft u een drukverband gekregen. Meestal is een tweede operatie niet noodzakelijk. Wel kunt u bij een nabloeding een bloedtransfusie krijgen om het bloedtekort aan te vullen.
  • Trombose. Alle langdurige operaties verhogen de kans op trombose. Om dit te voorkomen krijgt u vanaf de dag van de operatie bloedverdunnende medicijnen in de vorm van tabletten of injecties. Het kan nodig zijn dat u deze thuis nog een aantal weken gebruikt. De trombosedienst legt u uit hoe u deze medicijnen gebruikt en welke dosering u nodig heeft.

Standscorrectie knie (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?