Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Enkelprothese

Resultaten en levensduur enkelprothese

De enkel is een ingewikkeld en kwetsbaar gewricht. Als uw enkel instabiel is, kan de prothese loslaten. De levensduur van een enkelprothese hangt vooral af van de mate waarin u deze belast.

Resultaten
Het resultaat op de langere termijn hangt sterk af van verschillende factoren: het herstel van uw voet, uw lichamelijke conditie en hoe uw andere gewrichten eraan toe zijn. Ook is het van belang hoe actief u bent. Bespreek met uw arts wat u kunt verwachten in uw persoonlijke situatie.

Verzakken of loslaten
Door bijvoorbeeld overbelasting of een infectie kan de prothese verzakken. Dit betekent dat de prothese wegzakt in het bot of loslaat. Een tweede operatie is dan noodzakelijk. Het is heel lastig om dit te herstellen, omdat er bij de operatie bot is weggehaald. Als het niet lukt om de prothese te herstellen zal de enkel vastgezet worden.

Levensduur
De onderdelen van een enkelprothese slijten snel. Belast de prothese daarom niet te extreem. Het is belangrijk dat uw prothese zo lang mogelijk meegaat, want een enkelprothese is moeilijk te vervangen. Overleg met uw fysiotherapeut en uw arts hoe u de prothese het beste kunt belasten.

Enkelprothese (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?