Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Standscorrectie grote teen

Tijdens en na de operatie

Bij een standscorrectie van de grote teen kan een huidzenuw beschadigd raken. Het dove gevoel in uw teen is meestal maar tijdelijk. Verder gelden dezelfde risico's als bij andere operaties.

Beschadigde huidzenuw
Soms raakt een huidzenuw beschadigd. Dit kan een doof gevoel in uw grote teen veroorzaken. Meestal gaat dit wel weer over.

Risico's bij elke operatie
Verder gelden dezelfde risico's als bij andere operaties:

  • Wondinfectie. De kans hierop is klein. Een wondinfectie is meestal na 5 dagen zichtbaar. De wond is dan rood en pijnlijk en uw temperatuur is verhoogd. Behandeling bestaat uit rust en antibiotica. Soms is een operatie nodig om pus te verwijderen. Dit voorkomt een infectie van uw teen. Wordt de wond roder en pijnlijker, neem dan direct contact op met uw huisarts of specialist. Lukt dit niet, dan kunt u de spoedarts van het ziekenhuis bellen.
  • Nabloeding. De kans dat de wond nabloedt is de eerste 24 uur het grootst. Voor de eerste dagen heeft u een drukverband gekregen. Meestal is een tweede operatie niet noodzakelijk. Wel kunt u bij een nabloeding een bloedtransfusie krijgen om het bloedtekort aan te vullen.
  • Trombose. Alle langdurige operaties verhogen de kans op trombose. Om dit te voorkomen krijgt u vanaf de dag van de operatie bloedverdunnende medicijnen in de vorm van tabletten of injecties. Het kan nodig zijn dat u deze thuis nog een aantal weken gebruikt. De trombosedienst legt u uit hoe u deze medicijnen gebruikt en welke dosering u nodig heeft.

Standscorrectie grote teen

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?