Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Voorvoetartrodese

Tijdens en na de operatie

Heel soms gebeurt het dat bij een voorvoetartrodese de botten niet goed aan elkaar groeien. Verder gelden dezelfde risico's als bij andere operaties.

Onvoldoende vastgroeien bot
Soms groeien de vastgezette botten niet of niet goed aan elkaar. U kunt uw onderste spronggewricht dan nog steeds bewegen en dat is pijnlijk. Er is dan een nieuwe operatie nodig.

Risico's bij elke operatie
Verder gelden dezelfde risico's als bij andere operaties:

  • Nabloeding. De kans dat de wond nabloedt is de eerste 24 uur het grootst. Het risico op nabloeding bij een voorvoetartrodese is klein.

  • Wondinfectie. De kans hierop is klein. Een wondinfectie is meestal na 5 dagen zichtbaar. De wond is dan rood en pijnlijk en uw temperatuur is verhoogd. Behandeling bestaat uit rust en antibiotica. Soms is een operatie nodig om pus te verwijderen. Dit voorkomt een infectie van uw voet. Wordt de wond roder en pijnlijker, neem dan direct contact op met uw huisarts of specialist. Lukt dit niet, dan kunt u de spoedarts van het ziekenhuis bellen.

  • Langzame wondgenezing. Het komt soms voor dat de wond niet goed of langzaam geneest.

  • Trombose. Alle langdurige operaties verhogen de kans op trombose. Om dit te voorkomen krijgt u vanaf de dag van de operatie bloedverdunnende medicijnen in de vorm van tabletten of injecties. Het kan nodig zijn dat u deze thuis nog een aantal weken gebruikt. De trombosedienst legt u uit hoe u deze medicijnen gebruikt en welke dosering u nodig heeft.

Voorvoetartrodese (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?