Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Hoe verzorg ik mijn kind?

Praktische handleiding voor ouders met reuma

Iedereen met een kinderwens denkt na over de praktische kant van het ouderschap. Voor iemand met reuma is de vraag hoe je je kind gaat verzorgen vaak extra belangrijk.

Verzorging

Zwangerschap en reuma gaan meestal prima samen. Maar de verzorging van een kind vergt vaak net even wat meer van uw energie en creativiteit. Geeft u borstvoeding of de fles? Hoe doet u de baby in bad en wat te doen met optillen en aankleden?

Hulpmiddelen

Gelukkig is er veel mogelijk om uw kind goed en veilig te kunnen verzorgen. En er zijn allerlei hulpmiddelen te huur of te koop die u hierbij kunt gebruiken. Ook als uw kind wat groter is blijft de verzorging daarmee goed hanteerbaar.

Voor de geboorte

Voor de geboorte van uw kind kunt u alvast nadenken over wie u zometeen kan helpen bij de verzorging. Naast familie en vrienden zijn hiervoor ook professionele instanties. Zo kan bijvoorbeeld een ergotherapeut u adviseren over hulpmiddelen bij de verzorging. Met de juiste voorbereidingen wordt het verzorgen van uw kind een stuk makkelijker. Regel ruim voor de bevalling wat u nodig heeft.

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht? Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over reuma.

Hoe verzorg ik mijn kind? (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?