Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Hoe verzorg ik mijn kind?

Welke voeding gaat u geven?

Reuma hoeft geen invloed te hebben op uw beslissing om wel of geen borstvoeding te geven. Wel kan uw aandoening indirect een rol spelen.

U kunt bijvoorbeeld door reuma erg vermoeid zijn. Flesvoeding is in lichamelijk opzicht minder belastend. Ook kan uw partner of iemand anders dan het voeden van u overnemen, zodat u bijvoorbeeld een keer een nacht kunt doorslapen.

Als u bepaalde medicijnen gebruikt, kan het ook verstandig zijn om flesvoeding te geven. Via borstvoeding kunnen medicijnen in uw baby terechtkomen. Overleg hierover met uw huisarts.

Welke vorm van voeden u ook kiest, voeden zult u vaak moeten doen. Zorg er daarom voor dat u uw gewrichten tijdens het voeden niet te veel belast.

Kies een houding waarin u zich prettig voelt. Ondersteun uw arm of baby eventueel met een kussen. Of voed uw kind op de bank of in bed, zodat u uw kind kunt neerleggen tijdens of na het voeden.

Om uw kind te laten boeren kunt u het tegen uw schouder aan leggen. U kunt uw baby ook op zijn of haar buik op uw schoot leggen, of zittend tegen uw arm aan laten hangen.

Hoe verzorg ik mijn kind? (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?