Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Omgaan met de ziekte

Zoek steun

U hoeft niet alles alleen te doen. De mensen in uw omgeving kunnen u enorm helpen. Praat met hen als u het moeilijk heeft en deel uw zorgen. Professionele hulp of lotgenotencontact zoeken kan natuurlijk ook.

Vrienden of familieleden kunnen u natuurlijk helpen met praktische dingen. Misschien  hebben zij ook een luisterend oor op momenten dat u het zwaar heeft. Vertel hen dan hoe u zich voelt en probeer uw zorgen te delen.

Kies hiervoor wel een juist moment en praat ook over andere onderwerpen.

Naast de mensen in uw omgeving kunt u natuurlijk ook altijd terecht bij een professionele hulpverlener. U kunt bijvoorbeeld praten met uw huisarts, uw reumaconsulent, een psycholoog of een MEE-consulent.

Misschien vindt u het prettig om steun te zoeken bij mensen die ook reuma hebben. Zij begrijpen goed wat u doormaakt en hebben misschien goede tips voor u. U komt met hen in contact via de besloten facebook-groep van het Reumafonds, 'Samen reuma' , Deze groep is er voor alle mensen met een vorm van reuma. Hier kun je in beslotenheid ervaringen uitwisselen, vragen stellen en je hart luchten.

Of word lid van een reumapatiëntenvereniging bij u in de buurt waar u andere mensen met reuma kunt ontmoeten.

De ervaring van een man (63) met sarcoïdose:
'Ik denk dat ik veel geluk heb met mijn reumatoloog. Die heeft zoveel begrip voor me. Dat scheelt echt'.

 

 

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over omgaan met de ziekte?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?