Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

School

Na de basisschool

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor ieder kind een grote stap. Begin daarom op tijd na te denken over vervolgonderwijs voor uw kind.

De stap naar het voortgezet onderwijs heeft vaak praktische gevolgen. De nieuwe school is misschien verder van huis en uw kind heeft een vollere schooltas. Voor een kind met reuma kan deze stap daarom extra groot zijn.

U kunt uw kind helpen door bijvoorbeeld te zorgen voor twee sets boeken (een voor thuis en een voor op school), een kluisje op de goede hoogte en geschikt vervoer van en naar school.

De overstap naar een nieuwe school kan ook andere gevolgen hebben voor uw kind. Hij kan een bepaalde druk voelen om zich staande te houden op school. Ook moet hij een nieuw evenwicht zien te vinden tussen rust en activiteit.

Probeer erachter te komen of de school van uw keuze ervaring heeft met de begeleiding van leerlingen met een (chronische) aandoening. Nog belangrijker is de vraag of de school bereid is mee te denken en voor eventuele aanpassingen te zorgen.

Wilt u algemene informatie over het kiezen van de juiste school voor voortgezet onderwijs? Kijkt u dan op de site van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?