Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

School

Een geschikte school zoeken

Meestal is het niet nodig om van school te veranderen als bij uw kind jeugdreuma wordt vastgesteld. Gaat u wel op zoek naar een andere school, dan zijn er verschillende zaken waarmee u rekening kunt houden.

Zoek bij voorkeur een school in de buurt. Uw kind kan dan zelf naar school fietsen of lopen, en na schooltijd spelen met klasgenootjes in de wijk.

Bedenk welk soort onderwijs u voor uw kind wilt. Bent u op zoek naar een school waar lesgegeven wordt vanuit een specifieke levensovertuiging of religie? Of wilt u liever een school met bepaalde opvoedkundige uitgangspunten, bijvoorbeeld montessori, dalton, jenaplan of vrije school?

Kies een school die bij u en uw kind past. Vergelijk verschillende scholen met elkaar. Ga er naartoe, praat met docenten en informeer eventueel bij ouders van kinderen die al op die school zitten.

Bekijk vooral of de school bereid is om zich extra in te zetten voor uw kind. Kunnen leraren rekening houden met de aandoening van uw kind? Wil men meedenken over alternatieven en aanpassingen die uw kind kunnen helpen?

Algemene informatie over het kiezen van de juiste basisschool vindt u op de site van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).


 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?