Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

School

Voorkom pesten

Het kan helpen wanneer klasgenootjes weten wat reuma inhoudt. Meer begrip kan bijvoorbeeld pesten tegengaan. Een kind kan gepest worden omdat hij 'anders' is. Dat geldt ook voor kinderen met reuma.

Bespreek met uw kind en met de docent hoe u klasgenootjes het beste kunt informeren. De leraar, uzelf of uw kind kan bijvoorbeeld in de klas vertellen wat jeugdreuma is.

Bestel het spreekbeurt- en werkstukpakketHet Reumafonds heeft speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar een spreekbeurtpakket ontwikkeld. Uw kind kan dit pakket gratis opvragen.

Goed contact met klasgenootjes is ook belangrijk. Laat de docent uw kind een plekje midden in de klas geven, zodat hij gemakkelijk contact met andere kinderen heeft. Het risico is dan ook kleiner dat uw kind last van zijn nek of rug krijgt doordat hij moet opkijken naar de leraar of zich vaak moet omdraaien.

Zorg er ook voor dat uw kind in contact blijft met klasgenootjes als hij langere tijd afwezig is. Schaf bijvoorbeeld een webcam of webchair aan zodat uw kind tijdens de lessen verbinding kan hebben met de klas.

Laat uw kind e-mailen, chatten of bellen met kinderen uit de klas. Nodig ook af en toe eens een vriendje of vriendinnetje van uw kind bij u thuis uit.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?