Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Seksualiteit

Als u er zelf niet uit komt

Heeft u problemen met uw seksleven vanwege uw reuma en komt u er zelf niet uit? Schaamt u zich dan niet en zoek gerust hulp. Bespreek uw situatie met uw huisarts, reumatoloog of seksuoloog.

Veel mensen vinden hun seksleven een privéaangelegenheid waarover zij liever niet met anderen praten. Toch hoort intimiteit bij het dagelijks leven, net als slapen en eten.

Als het stroef loopt in de slaapkamer, kan dat veel effect hebben op hoe u zich voelt én op uw relatie. Wacht daarom niet te lang. Vraag om de hulp die u nodig heeft. In het begin kan het best lastig zijn om erover te praten, maar het komt uw relatie en uw seksleven zeker ten goede.

Als uw huisarts of reumatoloog u niet kan helpen, kunt u terecht bij een seksuoloog. Uw arts kan u doorverwijzen, maar u kunt ook zelf een afspraak maken.

Vraag bij uw verzekeringsmaatschappij na of een behandeling door een seksuoloog vergoed wordt. Is dit het geval, vraag dan ook na hoeveel behandelingen u mag ondergaan en aan welke voorwaarden de seksuoloog moet voldoen.

De verzekeraar kan als voorwaarde stellen dat de seksuoloog die u bezoekt aangesloten is bij de beroepsvereniging voor seksuologen. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS) vindt u welke seksuologen dit zijn.

Seksualiteit (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?