Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Voeding

Alternatieve visie op voedingsstoffen

De juiste hoeveelheden voedingsstoffen: dit moet zorgen voor een goede gezondheid. Dat is heel kort de orthomoleculaire voedingsleer. Zo nodig wordt de voeding aangevuld met voedingssupplementen. Het is niet bewezen dat orthomoleculaire voeding helpt tegen reuma.

Wat is het?
De orthomoleculaire visie is dat een juiste voeding helpt bij een goede gezondheid. De behandelaar streeft naar een individueel afgestemde voeding. Samen met een juiste leefstijl om alle lichaamsprocessen te bevorderen en ondersteunen. Eventueel schrijft de behandelaar voedingssupplementen en plantengeneesmiddelen (fytotherapeutica) voor. Een juiste leefstijl omvat in deze visie behalve orthomoleculaire voeding ook beweging, ontspanning en meditatie.

Wat doet het?
Het is niet wetenschappelijk aangetoond dat een orthomoleculaire voeding helpt tegen reuma.

Waarschuwing
Het is belangrijk dat uw arts, apotheker en therapeut weten welke orthomoleculaire middelen u gebruikt naast uw reguliere medicijnen. Deze kunnen namelijk elkaars werking beïnvloeden. Informeer daarom uw behandelaar over eventueel supplementengebruik.

Behandelaar
Zoekt u een orthomoleculaire behandelaar? Dan raden wij u aan hierover eerst te overleggen met uw huisarts. Deze kan u helpen bij het vinden van een erkend behandelaar. U kunt meer informatie en adressen vinden bij de infolijn Alternatieve Geneeswijzen.

Meer over orthomoleculaire geneeskunde leest u in alternatieve geneeswijzen.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over reuma en voeding?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?