Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Werk

Terug naar de arbeidsmarkt

Ontvangt u een WIA-, WAO-, Wajong- of WW-uitkering van het UWV en wilt u weer terug aan het werk, dan gaat u re-integreren. U krijgt daarbij hulp van een arbeidsdeskundige of werkcoach van het UWV.

Bij het UWV kijken ze samen met u welk werk bij u zou passen. En uiteraard ook welk werk er beschikbaar is.

In sommige gevallen schakelt het UWV een gespecialiseerd re-integratiebureau in. Zo'n bureau kan u helpen een vacature te vinden die bij u past, u kunt er sollicitatietraining krijgen, een beroepskeuzetest doen en workshops volgen.

Misschien komt u ook in aanmerking voor een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO). Dat betekent dat u zelf een re-integratiebureau mag inschakelen en dat het UWV daarvoor betaalt. Overleg hierover met uw arbeidsdeskundige.

Laat u coachen
Bij het Centrum Chronisch Ziek en Werk vindt u professionele coaches die zelf ervaring hebben met reuma. Wilt u graag dat iemand u persoonlijke begeleiding geeft bij vinden van werk dat bij u past? Of wilt u bijvoorbeeld een steun in de rug bij in een nieuwe functie, of bij het starten van een eigen bedrijf? Neem contact op met het Centrum Chronisch Ziek en Werk. Zij overleggen ook met u wie of welke instantie de kosten van uw coaching gaat dragen.

 

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over reuma en werk?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?