Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Werk

Voor uzelf beginnen

Ook als u een reumatische aandoening heeft kunt u een eigen bedrijf beginnen. Het is wel goed om van te voren informatie in te winnen en goed af te wegen of werken als zelfstandige bij u past. Als u een uitkering heeft, kan het UWV u hierbij helpen.

Als u overweegt om als ondernemer aan de slag te gaan bedenk dan dat ondernemen meer inhoudt dan alleen uw vak uitoefenen. Denk aan administratie, de werving van klanten en het vergroten van uw naamsbekendheid. En wat doet u bijvoorbeeld als u een slechte dag heeft en u heeft veel werk dat af moet?

Voorbereiding
Bereid u goed voor voordat u een bedrijf begint. Onderzoek bijvoorbeeld voor uw daadwerkelijk start goed welke mogelijkheden er voor u zijn en maak een plan. Informatie over het starten van uw eigen bedrijf krijgt u bij de Kamer van Koophandel.

Uw uitkering en uw bedrijf
Als u een uitkering heeft, neem dan contact op met het UWV of uw bijstandsconsulent welke gevolgen het starten van uw eigen bedrijf voor uw uitkering heeft en wat u moet doen. Veel informatie daarover is ook al te vinden op de website van het UWV.

Laat u coachen
Bij het Centrum Chronisch Ziek en Werk vindt u professionele coaches die zelf ervaring hebben met reuma. Wilt u graag dat iemand u persoonlijke begeleiding geeft bij het starten van een eigen bedrijf? Neem contact op met het Centrum Chronisch Ziek en Werk.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over reuma en werk?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?