Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Aanvullend onderzoek

Alle weefsels in beeld

Een MRI-scan geeft een nauwkeurig beeld van botten, gewrichten en omliggende weefsels zoals spieren, pezen en kraakbeen. Dit gebeurt met behulp van magnetische golven en radiogolven.

Wat is het?
Magnetic Resonance Imaging (MRI) is een scantechniek. Voor het maken van de opnamen wordt gebruik gemaakt van magnetische golven en radiogolven. Magneten trekken metalen aan, daarom mag u geen metalen voorwerpen meenemen in de MRI-ruimte. Heeft u metalen voorwerpen in uw lichaam? Bespreek dit dan vooraf, denk daarbij aan een kunstgewricht, een kunsthartklep en bijvoorbeeld pacemakers. 

Bent u zwanger of denkt u dat u zwanger bent? Dan is het verstandig om dit vóór het onderzoek te melden.

Wat is er te zien?
Met MRI kunnen opnamen worden gemaakt van onder andere bot en beenmerg, van gewrichten en de spieren, pezen, banden en slijmbeurzen (de weke delen) die bij het gewricht horen, en van het kraakbeen in en buiten het gewricht.

Het onderzoek
Tijdens het onderzoek ligt u in een lange, smalle tunnel. De voor- en achterkant zijn open. Via een intercom kunt u met de onderzoekers spreken. U moet zo stil mogelijk blijven liggen. Het apparaat maakt een hard en bonkend geluid.

Uw arts kan u vertellen of een MRI-scan in uw situatie de beste methode van onderzoek is.

Aanvullend onderzoek (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?