Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Patiënten

Voorlichtingsbijeenkomst over leven met een reumatische aandoening

Zoekt u een spreker voor een voorlichtingsbijeenkomst? Of wilt u voor een opleiding een scholing organiseren die over reuma en het leven met reuma gaat? Wij hebben goed opgeleide ervaringsdeskundigen die een gastles kunnen geven.

Voor wie is een gastles bedoeld?
Het kan bijvoorbeeld gaan om een informatieavond van uw vereniging. Of u organiseert een les voor apothekers, ergotherapeuten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, pedicures, podotherapeuten of andere professionals in de zorg.

Wat leert u tijdens een gastles?
Uw groep krijgt een uitleg over reumatische aandoeningen en de gevolgen in het dagelijks leven. Daarnaast vertellen ervaringsdeskundigen, dat zijn mensen die zelf een vorm van reuma hebben, wat het betekent om te leven met reuma. Ze vertellen op welke manier hulpverleners nog beter op de behoeften van mensen met een reumatische aandoening kunnen inspelen.

Wie geeft de gastles?
De gastlessen worden verzorgd door een aantal goed opgeleide ervaringsdeskundigen. Zij geven de voorlichting vanuit hun eigen ervaring met reuma.

Hoe lang duurt een gastles?
Een gastles duurt 1 tot 2 uur.

Meer informatie?
Voor informatie of het aanvragen van een gastles kunt u een email sturen aan: gastles@reumafonds.nl. Of bel met het Reumafonds: T: 020 5896 464.

Wilt u wellicht gastdocent worden voor het Reumafonds? Meld u dan aan als ervaringsdeskundige, door het invullen van het aanmeldformulier.

 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?