Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Vervoer

Hulp bij uw mobiliteit

Heeft u beperkingen door uw reuma om van A naar B te komen, in uw eigen gemeente of daarbuiten? Er bestaat een aantal regelingen om u te helpen om mobiel te blijven.

Er bestaan verschillende regelingen om u te ondersteunen bij vervoer. Een overzicht leest u op regelhulp.nl. Hieronder leest u de belangrijkste regelingen.

Vervoer binnen uw gemeente/regio
Bent u beperkt in het reizen binnen uw gemeente of regio? Leg uw probleem voor aan het zorgloket van uw gemeente. Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan uw gemeente u misschien:

  • Een individuele voorziening bieden in de vorm van een aangepaste fiets, een scootmobiel of een rolstoel en in zeldzame gevallen een auto-aanpassing.
  • Een algemene voorziening bieden in de vorm van een gemeentelijke vervoersvoorziening of een regiotaxi.


U leest meer over de vervoersvoorzieningen vanuit de Wmo op samenwmo.nl.

Vervoer buiten uw regio
Moet u soms ook buiten uw regio reizen en is dit voor u een probleem door uw reuma? U kunt onder bepaalde voorwaarden een vergoeding krijgen voor de Valys-taxi. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 openbaar vervoer-zones vanaf uw woonadres. U leest meer informatie over Valys op valys.nl.

Vervoer naar en van ziekenhuis
Uw zorgverzekeraar biedt een speciale vergoeding voor reizen naar en van het ziekenhuis, als u daarheen moet voor medisch onderzoek of behandeling. Er geldt een aantal strenge voorwaarden. Onder meer dat u aan een rolstoel gebonden bent. Neem voor vragen over deze regeling contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?