Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Verzekeringen

Uw verzekeringen en reuma

Een goede verzekering geeft een gerust gevoel en is voor uw zorgkosten zelfs verplicht. Met een reumatische aandoening loopt u mogelijk aan tegen medische selectie. U heeft reuma en de verzekeraar ziet dat als een groter financieel risico om u te verzekeren.

Vaak moet u voor het afsluiten van een verzekering een vragenlijst over uw gezondheid invullen. Of het nu gaat om een overlijdensrisicoverzekering, een woonlastenverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering, door uw reuma kan het moeilijker zijn om een verzekering af te sluiten of het kost u meer premie.

Hoe pakt u het aan?
Zoekt u informatie en advies bij het afsluiten van alle andere soorten verzekeringen en het hebben van een chronische ziekte? U leest meer op de website van het Intermediair voor Chronisch Zieken.

Zelfstandige
Bent u zelfstandige en wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Er bestaat een nieuwe mogelijkheid om u samen met andere zelfstandigen te verzekeren via een broodfonds.

Zorgverzekering en reuma
Ieder jaar in december en januari krijgt u de gelegenheid om een andere zorgverzekering te kiezen. Het Reumafonds geeft u bruikbare tips waar u op kunt letten en hoe u een zorgpakket kiest dat goed aansluit op uw behoefte aan zorg. Lees meer over de tips van het Reumafonds.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?