Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Artritis bij darmziekten

Wat merkt u van artritis bij een darmziekte?

Wat u merkt van artritis bij een darmziekte hangt af van de plaats waar de ontstekingen zich bevinden. Een ontstoken gewricht is vaak pijnlijk en stijf. U kunt het gewricht meestal minder goed bewegen. Naast gewrichtsklachten en klachten aan uw darmen kunt u ook last hebben van klachten op andere plaatsen in uw lichaam, zoals oogontsteking, peesontsteking of huidklachten.

Gewrichtsklachten
Wat u merkt van artritis bij een darmziekte hangt af van de plaats waar de ontstekingen zich bevinden. Vaak doen de ontstekingen zich voor in de gewrichten van de armen of benen. Het ontstoken gewricht is pijnlijk, dik, stijf en kan warm aanvoelen. U kunt het gewricht meestal minder goed bewegen. Ontstekingen in de gewrichten van het bekken of de wervelkolom veroorzaken vooral pijn en stijfheid rond de heupen, de bilstreek en laag in de rug. Soms treden de klachten hoger in de rug op, in de nek of in de borstkas. U kunt zich dan wat benauwd voelen en diep inademen kan pijnlijk zijn.

Darm- en gewrichtsklachten kunnen elkaar afwisselen. Zo kunt u het ene moment meer last van uw darmen hebben terwijl op een ander moment uw gewrichten meer opspelen.

Andere klachten
Naast klachten aan uw darmen en gewrichten kunt u last hebben van klachten op andere plaatsen in uw lichaam. Voorbeelden hiervan zijn oogontsteking, huidproblemen, aften in de mond en botontkalking. Ook kunnen uw pezen of peesaanhechtingen ontstoken raken, vooral de achillespees. U voelt dan pijn op de plaats waar de pees vastzit aan het bot.

Artritis bij darmziekten (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?