Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Artritis psoriatica

Wat merkt u van artritis psoriatica?

Bij artritis psoriatica heeft u naast eventuele huidklachten last van pijnlijke, stijve gewrichten. U kunt uw gewrichten meestal minder goed bewegen. Daarnaast kan vermoeidheid erg overheersend zijn.
 
Pijn, zwelling en stijfheid
Een ontstoken gewricht is vaak pijnlijk en stijf. De ontstoken plek wordt warm en rood en kan gezwollen zijn. Daardoor kunt u het minder goed bewegen. Vooral 's ochtends of als u lange tijd in dezelfde houding heeft gezeten kunnen uw gewrichten erg stijf zijn.

Als uw vinger of teen helemaal opzwelt heet dat een worstvinger of worstteentje. Uw vinger wordt dan rood en het eindkootje van uw vinger kan krom komen te staan.

Vermoeidheid
Vermoeidheid komt veel voor bij artritis psoriatica. Het kan zich zowel psychisch als lichamelijk uiten en kan erg overheersend zijn. Vaak zijn er meerdere factoren die de vermoeidheid veroorzaken en in stand houden. Zo kan vermoeidheid een direct gevolg van de ziekte zijn, maar ook een bijwerking van de medicijnen die u gebruikt. Ook kan pijn u 's nachts uit uw slaap houden.

Peesontsteking
Een ontsteking van een pees of peesaanhechting geeft veel pijn zonder dat er iets te zien is op uw huid. Als uw peesaanhechtingen ontstoken zijn voelt u vooral pijn op de plaats waar de pees vastzit een het bot. 

Oogontsteking
Sommige mensen met artritis psoriatica krijgen een oogontsteking. Deze kan mild of ernstig verlopen. De ontsteking ontstaat meestal doordat uw ogen te droog zijn. Druppelen met kunsttranen kan dan helpen.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over Artritis psoriatica?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?