Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Artrose

Reuma in het dagelijks leven

Door reuma kan er veel veranderen in uw leven en dat van de mensen in uw omgeving. Hoe kunt u hiermee omgaan? En wat kunt u doen om uw klachten te verminderen?

Wat doet reuma met u en uw omgeving?
Reuma kan uw leven veranderen. Misschien kunt u niet alles meer wat u vroeger nog wél kon. Misschien voelt u zich daarom boos en verdrietig. Geef uzelf de tijd om met uw aandoening te leren omgaan. Geef ook de mensen in uw omgeving de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Ook voor hen is het nieuw dat u reuma heeft en dat u bepaalde dingen misschien niet meer kunt. Lees meer over omgaan met de ziekte.

Wat kunt u zelf doen aan uw klachten?
U kunt zelf veel doen om uw klachten te verminderen. Neem bijvoorbeeld voldoende rust, beweeg verantwoord en houd uw conditie op peil. Lees meer over omgaan met klachten en ontdek zelf wat voor u het beste werkt.

Zelfmanagementtraining
Tijdens de training "ReumaUitgedaagd!" leert u omgaan met uw reumatische aandoening. Wat wilt u veranderen en kan dit op lange termijn leiden tot een betere kwaliteit van leven? Iedereen die 16 jaar of ouder is en een vorm van reuma heeft, kan deelnemen. Lees meer.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over artrose?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van artrose?>Doe de Artrose kennistest

Op zoek naar een ziekenhuis?