Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Paget, botziekte van

Welke behandelaars kunnen u helpen?

Meestal worden mensen met de botziekte van Paget behandeld door de reumatoloog of internist. Zo nodig schakelt uw specialist andere medisch specialisten in of andere behandelaars.

Andere specialisten
Soms ontstaan er problemen met het gehoor. Heeft u hier last van, ga dan naar een KNO-arts. Bij botbreuken en sterke vervorming krijgt u een verwijzing naar een orthopedisch chirurg. Bij neurologische problemen is een neuroloog de aangewezen specialist.

Pijn of beperkingen
Heeft u door de gevolgen van de botziekte van Paget veel last van pijn? En helpen de pijnstillers die uw specialist u voorschrijft u onvoldoende? U kunt overleggen met uw specialist of u baat heeft bij de behandeling bij een pijnpolikliniek.

Heeft u door de aandoening last gekregen van beperkingen in uw dagelijkse leven? Dan kunt u overleggen met uw arts om verwezen te worden naar een revalidatieprogramma. Daar krijgt u vanuit meerdere soorten hulpverleners of behandelaars adviezen om uw beperkingen tegen te gaan.

Valpreventie
Omdat u met de botziekte van Paget een hoger risico heeft op een botbreuk, is het verstandig om te voorkomen dat u valt. Overleg met uw arts of u voor adviezen voor valpreventie naar een ergotherapeut verwezen kunt worden. Of ga naar een oefen- of fysiotherapeut. Deze kan u helpen bij het volgen van kracht- en balanstraining. Het is gebleken dat kracht- en balanstraining het aantal valpartijen sterk kan verminderen.

botziekte van Paget (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?