Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Chondrocalcinosis

Wat merkt u van chondrocalcinosis?

De klachten die u krijgt zijn afhankelijk van de vorm van chondrocalcinosis die u heeft. Bij de acute vorm krijgt u plotseling pijn. Bij de chronische vorm komen aanvallen terug en kunnen uw gewrichten beschadigd raken.

Acute vorm
Als u een acute aanval krijgt, raakt het gewricht plotseling heftig ontstoken. Uw gewricht doet veel pijn, wordt dikker, voelt warm aan en u kunt het minder goed bewegen. De huid rondom uw gewricht kan felrood worden.

Een aanval is meestal binnen 12 tot 36 uur op zijn hoogtepunt en kan een paar dagen tot weken duren. Meestal ontstaat een aanval in één gewricht zoals de knie, de pols, de enkel of de schouder. Zo'n eenmalige aanval beschadigt uw gewricht niet.

Chronische vorm
Uw aanvallen kunnen vaker terugkomen, langer duren en zich uitbreiden naar andere gewrichten. Er kan dan een chronische ontsteking van de gewrichten ontstaan.

Zo'n chronische ontsteking kan uw gewrichten wél beschadigen. U krijgt dan steeds meer last van pijnlijke en stijve gewrichten en zwellingen.

Meestal krijgt u last van de grote gewrichten, zoals uw pols, uw knie of uw schouder. Maar een ontsteking kan elk gewricht van het lichaam treffen en zich geleidelijk uitbreiden.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over Chondrocalcinosis?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?