Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Jicht

Hoe blijft u actief?

Rust is belangrijk voor het aangetaste gewricht. Zeker bij een eerste jichtaanval. Maar u moet ook in beweging blijven. Doe dit wel binnen uw pijngrens.

Rust, beweging en sporten
Bij een eerste acute aanval is het verstandig dat u het aangetaste gewricht niet belast. U kunt dit gewricht eventueel wat hoger leggen, bijvoorbeeld op een kussen. Als de aanval over is, kunt u het gewricht weer gebruiken.

Blijf in beweging
Daarnaast is het belangrijk om te blijven bewegen. Blijft u dus tijdens een jichtaanval de pijnlijke gewrichten bewegen, maar blijf binnen uw pijngrens. U voorkomt daarmee dat u last krijgt van stijfheid. Zorg er wel voor dat u de aangetaste gewrichten in de tussentijd niet overbelast!

Sporten blijft mogelijk
U kunt blijven sporten. Zwemmen, fietsen of wandelen zijn goede manieren om in beweging te blijven en uw conditie op peil te houden. Als uw klachten zijn afgenomen kunt u eventueel een andere, meer belastende sport oppakken.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over Jicht?

Stel uw vraag over jicht op ons vragenuur op Facebook

Heeft u een vraag over jicht? Stel hem aan de jichtexpert dr. Tim Jansen. Like de pagina van het Reumafonds op Facebook en stel uw vraag op 31 mei vanaf 16:30 uur.

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?