Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Myositis

Hoe ontstaat myositis?

Het is onbekend waardoor myositis veroorzaakt wordt. Het is niet besmettelijk en waarschijnlijk is het ook niet erfelijk. Myositis lijkt een stoornis van het afweersysteem: een auto-immuunziekte.

Uw afweersysteem heeft als taak om in uw lichaam alles op te sporen wat niet 'eigen' is en dat te bestrijden. Het zorgt er zo voor dat u niet ziek wordt als u bijvoorbeeld bacteriën en virussen in uw lichaam krijgt.

Als u een auto-immuunziekte heeft, werkt dit afweersysteem niet goed. De cellen die vechten tegen indringers zoals bacteriën en virussen gaan ook in gevecht met cellen uit uw eigen lichaam. Blijkbaar herkennen ze niet welke cellen goed en slecht zijn.

Mensen met myositis hebben in hun bloed vaak afweerstoffen die zich richten tegen hun eigen lichaam. Blijkbaar werkt hun afweersysteem dus niet goed. Het is niet bekend waarom dat zo is. Het is mogelijk dat het afweersysteem zich vergist doordat spiercellen er aan de buitenkant ongeveer hetzelfde uitzien als sommige bacteriën en virussen.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over Myositis?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?