Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Ongeclassificeerde artritis

Welke medicijnen kunnen u helpen?

Medicijnen remmen de ontstekingen af en bestrijden de pijn. Meestal is het bij ongeclassificeerde artritis nodig dat u medicijnen langere tijd gebruikt. Uw arts zal altijd goed naar uw situatie kijken voordat hij besluit of medicijnen nodig zijn en welke u dan krijgt.

Medicijnen vormen bij ongeclassificeerde artritis het belangrijkste middel om de ontstekingen af te remmen en de pijn te bestrijden. Meestal moet u ze langere tijd gebruiken. Sommige mensen vinden dat een vervelend idee omdat ze bang zijn voor bijwerkingen.

Afweging
Bij de keuze van een medicijn houdt uw arts rekening met de ernst van de ziekte, de bijwerkingen die kunnen optreden en uw reactie op het middel. Steeds opnieuw zal hij een afweging maken tussen de schade die de ziekte aan de gewrichten kan veroorzaken en de mogelijke bijwerkingen van een medicijn. Deze afweging valt bij iedereen anders uit.

Er zijn verschillende soorten medicijnen die allemaal hun eigen werking hebben. Vaak wordt een combinatie voorgeschreven van de volgende medicijnen:

• eenvoudige pijnstillers
• ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID's)
• klassieke reumaremmers (DMARD's)

Ongeclassificeerde artritis (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?