Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Ongeclassificeerde artritis

Wat merkt u van ongeclassificeerde artritis?

Bij ongeclassificeerde artritis heeft u meestal last van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Ook kunt u het ontstoken gewricht maar beperkt bewegen. Als uw klachten veranderen, kan uw ziekte zich ontwikkelen tot een andere reumatische ziekte.

Pijn en stijfheid
Vrijwel iedereen met ongeclassificeerde artritis heeft last van pijn en stijfheid in de gewrichten die ontstoken zijn. Een ontsteking in een gewricht geeft altijd pijn. Het gewricht wordt ook warm en gezwollen en u kunt het minder goed bewegen. De pijn en de stijfheid zijn meestal het ergst als u 's ochtends opstaat of als u lang in dezelfde houding heeft gezeten. U heeft vaak ook 's nachts pijn. De klachten nemen af wanneer u beweegt, maar uw klachten kunnen weer toenemen als u uw gewrichten te veel belast.

Zwelling en bewegingsbeperking
Een ontstoken gewricht zorgt meestal voor een zwelling. Door de zwelling kunt u dit gewricht dan minder goed buigen en/of strekken.

Vermoeidheid
Mensen met een chronische ziekte hebben vaak last van vermoeidheid. Als u ongeclassificeerde artritis heeft, kunt u ook last hebben van bloedarmoede. Daardoor kunt u zich nog vermoeider voelen.

Als klachten veranderen
Als u merkt dat uw klachten veranderen, is het belangrijk dat u dit aan uw arts laat weten. Uw aandoening kan namelijk veranderen in een andere reumatische aandoening.

Ongeclassificeerde artritis (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?