Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Ongeclassificeerde artritis

Hoe verloopt ongeclassificeerde artritis?

Meestal verloopt ongeclassificeerde artritis rustig. U krijgt dan geen of weinig last van gewrichtsschade en vergroeiingen. Een enkele keer verloopt het minder goed. Ongeclassificeerde artritis kan zich ontwikkelen tot een andere reumatische aandoening.

Vaak rustig verloop
Bij een groot deel van de mensen met ongeclassificeerde artritis verloopt de ziekte meestal rustig. Zij krijgen weinig of geen last van gewrichtsschade, vergroeiingen of beide. De ziekte kan zelfs helemaal genezen.

Soms minder gunstig
Een klein deel van de mensen met deze aandoening krijgt wél schade aan de gewrichten. Ook kan zich bij sommige mensen een andere vorm van reuma ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld reumatoïde artritis (RA). De kans op een minder gunstige ontwikkeling lijkt het grootst te zijn bij oudere mensen of wanneer er ontstekingen in de handgewrichten voorkomen.

Let op verandering van klachten
Ongeclassificeerde artritis kan zich soms ontwikkelen tot een andere reumatische aandoening. Wij raden u aan goed te letten op de volgende klachten. Laat het uw arts weten als u last heeft van:

• huidafwijkingen
• nagelafwijkingen
• darmontstekingen
• oogontstekingen/wazig zien

Ongeclassificeerde artritis (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?