Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Osteoporose

Vragen

Heeft u vragen over osteoporose of uw persoonlijke risico op het krijgen van osteoporose? Of heeft u een botbreuk opgelopen en wilt u weten of u osteoporose heeft? Dan kunt u terecht bij uw huisarts, uw reumatoloog of de osteoporoseverpleegkundige.

Wat doen de huisarts en de reumatoloog?
De diagnose en behandeling van uw medische klachten zijn de verantwoordelijkheid van uw arts. Heeft u medische klachten? Dan is uw huisarts de eerste waar u terecht kunt voor een diagnose of een behandeling.

De huisarts verwijst u naar een reumatoloog als de diagnosestelling of de behandeling beter door de specialist gedaan kunnen worden.

Vragen over uw gezondheid, de behandeling en over de diagnosestelling kunt u het beste altijd aan uw arts stellen. Maak eventueel een lijstje met vragen zodat u niets vergeet. Duurt het nog een tijd voordat u een afspraak heeft? U kunt uw arts ook alvast vragen om een telefonisch consult.

Wanneer naar de osteoporoseconsulent?
Wilt u wat meer tijd voor advies en informatie over het omgaan met osteoporose, dan kunt u terecht bij de osteoporoseconsulent. Deze is gespecialiseerd in de gevolgen van osteoporose.

Osteoporose (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?