Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Reactieve artritis

Welke medicijnen kunnen u helpen?

Als dat nodig is zal uw arts de infectie die de reactieve artritis veroorzaakt heeft met antibiotica behandelen. Voor de behandeling van de reactieve artritis zelf kan uw arts ontstekingsremmende pijnstillers of corticosteroïden voorschrijven.

Ontstekingsremmende pijnstillers
Om de gewrichtsontsteking te behandelen kan uw arts een ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID) voorschrijven, bijvoorbeeld ibuprofen of diclofenac.

Klassieke ontstekingsremmer
Als de reactieve artritis niet snel overgaat, kan de arts ook sulfasalazine voorschrijven. Dat is een klassieke reumaremmer (DMARD). Het middel kan chronische ontstekingen afremmen en helpt beschadiging van de gewrichten te voorkomen of te beperken. Wel kan het weken tot maanden duren voordat u het effect ervan merkt. Uw arts zal regelmatig bloed laten prikken om te controleren of u last krijgt van bijwerkingen.

Injectie met corticosteroïden
Uw arts kan er ook voor kiezen u een injectie te geven met een corticosteroïd. Ook dit is een klassieke ontstekingsremmer. Corticosteroïden zijn afgeleid van het natuurlijk hormoon van de bijnierschors. U krijgt de injectie in uw ontstoken gewricht, zodat het alleen daar werkt.

Overige medicijnen
Als u oogontsteking heeft, schrijft uw arts misschien oogdruppels voor. Huiduitslag is meestal niet ernstig, deze verdwijnt over het algemeen ook weer vanzelf.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over reactieve artritis?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?