Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Sarcoïdose

Afhankelijk van uw klachten

Als u bij sarcoïdose (de ziekte van Besnier-Boeck) klachten krijgt aan uw organen, dan kunt u met verschillende specialisten te maken krijgen. Dat kan bijvoorbeeld een oogarts, huidarts of internist zijn.

Oogarts
Het kan voorkomen dat de sarcoïdose wel in uw ogen zit maar dat u geen klachten heeft. Het is daarom belangrijk dat u bij het stellen van de diagnose ook uw ogen laat onderzoeken. Heeft u wel problemen met uw ogen, bezoek dan een oogarts. Hij zal u druppels voorschrijven. Mocht dit niet voldoende helpen, dan zal uw behandelend specialist uw medicatie aanpassen.

Cardioloog
Soms kan de sarcoïdose ook in het hart zitten en dat kan ernstige gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om bij het stellen van de diagnose ook uw hart te laten onderzoeken door een cardioloog.

Huidarts

Heeft u ernstige huidklachten, dan wordt u doorverwezen naar een huidarts.

Longarts
Bij longklachten past de longarts zonodig uw medicatie aan. Het kan betekenen dat u andere afweeronderdrukkende medicijnen krijgt en/of een hogere dosis prednison.

Internist, reumatoloog of andere behandelaar
Soms wordt een internist, reumatoloog of een andere behandelaar bij de behandeling betrokken. Dit hangt van de plaats van de ontstekingen af en de klachten die hieruit voortvloeien.

Sarcoïdose (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?