Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Virale artritis

Neem rust en bouw stap voor stap op

Wanneer uw gewricht ontstoken is, is het belangrijk dat u rust neemt. Neemt de ontsteking af, dan kunt u weer beginnen met oefenen.

Rust is belangrijk
Heeft u een ontsteking aan een gewricht, dan is rust nemen erg belangrijk. Het is dan ook een van de dingen die uw arts u zal adviseren. Mensen met een gewrichtsontsteking krijgen bij overbelasting vaak meer pijn. Denk daarom goed om uzelf!

Weer oefenen
Zodra de ontsteking afneemt, kunt u weer meer gaan bewegen. Dit vermindert de stijfheid en u traint het gebruik van het gewricht. Het bewegen kunt u het beste stap voor stap opbouwen. Oefen bij voorkeur onbelast, dus zonder op uw gewrichten te steunen. Als de pijn bij het oefenen erger wordt, overleg dan met uw fysiotherapeut of u uw oefenschema moet aanpassen.

Tips bij bewegen
Gewrichten die ontstoken zijn, mogen niet te veel belast worden. Hoe kunt u hiermee rekening houden in het dagelijks leven?

  • Verander regelmatig van houding: vermijd lang achter elkaar in dezelfde houding zitten, of wissel zitten af met lopen en staan
  • Vermijd overgewicht
  • Bekijk of in de inrichting van uw huis, tuin of werkplek eenvoudige aanpassingen zijn aan te brengen, waardoor dagelijkse handelingen gemakkelijker worden (een ergotherapeut kan u hierbij advies geven).

Virale artritis (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?