Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Forestier, ziekte van

Welke medicijnen kunnen u helpen?

Medicijnen bij de ziekte van Forestier (DISH) kunnen de oorzaak niet wegnemen. Zij kunnen alleen pijn en stijfheid verminderen en eventuele ontstekingen remmen. Bij veel pijn op één plek kunt u injecties nodig hebben.

Pijn en stijfheid verminderen
Er zijn geen medicijnen die de oorzaak van de ziekte van Forestier kunnen wegnemen. Wel zijn er medicijnen die uw pijn, stijfheid en eventuele ontstekingen verminderen. Heeft u ernstige en langdurige klachten? Dan kan het nodig zijn dat u ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID's) gebruikt. Als u geen of weinig klachten heeft, hoeft u waarschijnlijk geen medicijnen te gebruiken.

Bij veel pijn
Als u veel last heeft van pijn, overlegt u dan met uw arts. Uw arts kan u adviseren over het gebruik van pijnstillers en kan deze zo nodig voorschrijven. Uw arts kan paracetamol adviseren. Deze pijnstiller wordt vaak goed verdragen en geeft geen maagproblemen.

Codeïne
Codeïne kan de pijnstillende werking van paracetamol versterken. Als uw arts codeïne voorschrijft, let dan op de bijwerkingen. Codeïne beïnvloedt namelijk uw reactievermogen. U kunt ook last krijgen van obstipatie, vooral als u al wat ouder bent. Sommige mensen zijn overgevoelig voor codeïne en hebben meer last van bijwerkingen. Codeïne behoort tot de eenvoudige pijnstillers.

Corticosteroïdinjectie
Als u op één plaats veel pijn heeft, dan kunt u op die plek een corticosteroïdinjectie krijgen. Dat kan bijvoorbeeld bij een verkalkte peesaanhechting in uw schouder.

Een corticosteroïd is een lichaamseigen stof die het lichaam aanmaakt in de bijnierschors. Het heet daarom ook bijnierschorshormoon. Corticosteroïden hebben een ontstekingremmende werking. U heeft weinig kans op bijwerkingen. Wel kunt u een allergische reactie krijgen door een van de bestanddelen van de injectievloeistof. Corticosteroïden behoren tot de klassieke reumaremmers.

ziekte van Forestier (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?