Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Forestier, ziekte van

Welke behandelaars kunnen u helpen?

De behandeling bij de ziekte van Forestier (DISH) is er vooral op gericht pijn en stijfheid te verminderen en beweeglijkheid te verbeteren. Een oefentherapeut of fysiotherapeut kan u helpen met het doen van oefeningen. Een podotherapeut kan voetproblemen aanpakken.

Minder pijn en stijf, meer beweeglijk
De behandeling bij de ziekte van Forestier is bedoeld om:

• pijn te verlichten
• stijfheid te verminderen
• gewrichten beweeglijk te houden

Afhankelijk van de ernst van uw aandoening staat u onder behandeling van een reumatoloog, misschien een orthopeed, of uw huisarts. Als de aandoening lange tijd niet erger wordt, kan de huisarts de controles doen. Uw arts zal u zo nodig medicijnen voorschrijven.

Oefenen en dagelijks leven
Behandelaars zoals een fysiotherapeut of oefentherapeut kunnen u helpen bij het beweeglijk houden van uw gewrichten. Een ergotherapeut kan u begeleiden bij de dingen die u in het dagelijks leven doet. Een podotherapeut helpt u bij het verminderen van voetproblemen, bijvoorbeeld bij een hielspoor. Een speciale inlay in uw schoen (een op maat gemaakte inlegzool) kan dan de pijn verlichten.

Operatie
Als een zenuw of pees beklemt raakt, kan de orthopeed of neurochirurg het aangegroeide bot verwijderen. Uw arts zal samen met de orthopeed de voor- en nadelen van zo'n operatie met u bespreken.

ziekte van Forestier (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?