Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Check polisvoorwaarden

Waar kan ik op letten als ik de zorgpolis voor 2018 krijg?

In november of december heeft je zorgverzekeraar weer de jaarlijkse veranderingen in je zorgpolis en de nieuwe zorgpremie aan je bekend gemaakt. Dit is hét moment om te beoordelen of je zorgverzekering goed past bij jouw zorgbehoefte, wensen en budget voor aankomend jaar. Waar moet je op letten?

De dekking
Kijk goed of de nieuwe zorgverzekeringspolis (van de basisverzekering en aanvullende verzekering) de zorg die je in 2018 verwacht nodig te hebben voldoende dekt en tegen welke voorwaarden en prijzen.

De premie
Ga na of de hoogte van de premie is veranderd en past binnen jouw budget. Zowel de premie van de basisverzekering als die van de aanvullende verzekering kan veranderd zijn. Let niet alleen op de prijs van de polis maar houd ook de vergoedingen en polisvoorwaarden kritisch tegen het licht.

De aanvullende verzekering
Neem de vergoedingsvoorwaarden van je aanvullende verzekering door. Het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt kan veranderd zijn, maar ook de totale maximale vergoeding of de maximale vergoeding per behandeling. Let dus goed op of je volgend jaar nog genoeg dekking krijgt voor bijvoorbeeld je fysiotherapiebehandelingen, voetzorg, hulpmiddelen of kuurbehandelingen.

Je vertrouwde behandelaars
Ga na of je vertrouwde behandelaars, zoals je reumatoloog, fysiotherapeut en vaste ziekenhuis, gecontracteerd zijn door je zorgverzekeraar, zodat je er zeker van bent dat je aankomend jaar bij hen terecht kunt. Op de website van de zorgverzekeraar is te vinden met welke behandelaars een contract is afgesloten.

Het type polis
Check wat voor type polis je hebt: een naturapolis, een combinatiepolis of een restitutiepolis? Het kan namelijk voorkomen dat je in 2017 een restitutiepolis had, maar dat je zorgverzekeraar die in 2018 niet meer aanbiedt. Je kunt dan een aanbod krijgen voor een combinatiepolis of een naturapolis.

Vergelijken loont!
Twijfel je of de nieuwe zorgpolis goed bij je past? Denk je aan overstappen? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij andere zorgverzekeraars? Gebruik dan een zorgverzekeringsvergelijker om uit te vinden welke zorgverzekering bij jouw situatie past, welke zorg vergoed wordt en tegen welke polisvoorwaarden.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?