Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Alternatieve behandelingen

Vergoeding van alternatieve behandelingen bij reuma

Bijna de helft van de mensen met een reumatische aandoening kiest naast de reguliere behandeling voor een alternatieve behandeling. Bekende alternatieve behandelmethoden zijn acupunctuur en homeopathie. Ook bestaan er alternatieve behandelaars die zich hebben toegelegd op kruidentherapie, alternatieve diëten of massage.

Zorgverzekeraars vergoeden alternatieve behandelingen niet vanuit de basisverzekering. Je kunt bij de meeste zorgverzekeraars wel een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit de aanvullende verzekering, op voorwaarde dat de behandelaar is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging.

Je hebt meestal geen verwijzing van je huisarts of reumatoloog nodig om een alternatieve behandeling vergoed te krijgen. Het is echter wel verstandig om vooraf met je huisarts of reumatoloog het doel en de mogelijke risico's van de behandeling te bespreken.

Zowel de voorwaarden als de vergoedingen zijn per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering verschillend. Ga daarom altijd na welke alternatieve behandelingen vergoed worden en of er een maximumvergoeding per behandeling is. Ga ook na hoeveel behandelingen je kunt volgen en bij welke behandelaars je terecht kunt. Je kunt deze informatie terugvinden in de polisvoorwaarden of navragen bij de zorgverzekeraar.


 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?