Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Ergotherapie

Vergoeding van ergotherapie bij reuma

Een reumatische aandoening kan je beperken bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals het doen van het huishouden, aan- en uitkleden maar bijvoorbeeld ook bij het schrijven. Met ergotherapie leer je hoe je deze handelingen weer zo goed en zelfstandig mogelijk kunt uitvoeren. Het uitgangspunt is dat je je gewrichten zo goed mogelijk belast, waardoor klachten zoals pijn kunnen afnemen.

Vanuit de basisverzekering heb je recht op vergoeding van 10 uur ergotherapie per jaar.  Deze kosten vallen onder het eigen risico. Je betaalt voor ergotherapie geen wettelijke eigen bijdrage.

Het kan zijn dat 10 uur ergotherapie te weinig is. Bij sommige zorgverzekeraars kun je dan een (gedeeltelijke) vergoeding voor extra ergotherapie krijgen via een aanvullende verzekering.

Het verschilt per zorgverzekeraar of je wel of geen verwijzing van een arts nodig hebt om ergotherapie te volgen. Je kunt dit terugvinden in de polisvoorwaarden of navragen bij de zorgverzekeraar.

Let op: ben je in behandeling bij een ergotherapeut in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, verpleeghuis of andere instelling? Dan wordt de behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering of vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?