Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Hydrotherapie

Vergoeding van hydrotherapie bij reuma

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie en wordt ook wel bewegen in verwarmd water of therapeutisch zwemmen genoemd. Veel reumapatiëntenverenigingen organiseren beweegactiviteiten in warm water voor hun leden. We raden aan om bij je eigen reumapatiëntenvereniging (RPV) te informeren naar de mogelijkheden en voorwaarden. Kijk op http://www.reumabeweegwijzer.nl/ naar de dichtstbijzijnde  RPV met beweeggroepen in warm water.

Hydrotherapie/ therapeutisch zwemmen wordt niet vergoed vanuit het basispakket. Je kunt bij sommige zorgverzekeraars wel een aanvullende verzekering afsluiten voor hydrotherapie. Vaak valt hydrotherapie onder het budget voor fysiotherapie, maar dat is niet bij alle zorgverzekeraars het geval. Informeer bij de zorgverzekeraar als je het niet direct kunt terug vinden in het aanbod.

Zowel de voorwaarden als de vergoedingen zelf verschillen per aanvullend pakket en per verzekeraar. Je kunt dit teruglezen in de polisvoorwaarden of navragen bij de zorgverzekeraar. Voor vergoeding van hydrotherapie heb je meestal een verwijzing van je huisarts of specialist nodig.

Met diverse vergelijkingssites kun je aanvullende pakketten vergelijken op vergoeding van hydrotherapie/therapeutisch zwemmen.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?