Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Second opinion

Vergoeding van een second opinion

Twijfel je aan de diagnose of de behandeling door je arts? Je hebt altijd het recht om een andere deskundige te raadplegen. Dit wordt ook wel een second opinion genoemd.

Een second opinion is belangrijk als je een tweede mening wilt over de diagnose of de (voorgestelde) behandeling. Je kunt een second opinion voor je huisarts of reumatoloog aanvragen, maar bijvoorbeeld ook voor je fysiotherapeut of andere behandelaars.

Een second opinion wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt hiervoor wel een verwijzing nodig van je huidige behandelaar of van je huisarts. Ook heb je een kopie van je medische dossier nodig.

Veel zorgverzekeraars stellen voorwaarden aan een second opinion. Bijvoorbeeld dat je alleen een vergoeding krijgt bij behandelaars waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Informeer dus altijd vooraf bij de zorgverzekeraar waaraan je moet voldoen om een second opinion vergoed te krijgen. Je kunt dit ook nalezen in de polisvoorwaarden.

De kosten voor een second opinion vallen onder het verplichte eigen risico. Het gaat hierbij om de kosten die gemaakt zijn voor de mening van de andere behandeling.

 

 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?