Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Welke zorg heb ik nodig?

Hoe weet ik welke zorg ik aankomend jaar nodig heb?

Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van je zorgbehoefte, wensen en budget voor aankomend jaar. De volgende tips kunnen je helpen om dit in kaart te brengen:

  • Ga na van welke zorg je het afgelopen jaar gebruik hebt gemaakt. Verwacht je aankomend jaar dezelfde zorg nodig te hebben of is je zorgbehoefte (soort zorg en hoeveelheid) veranderd? Je kunt dit ook overleggen met je behandelaar(s), zoals je reumatoloog, reumaverpleegkundige, huisarts en/of fysiotherapeut.

  • Ga na of je het afgelopen jaar zorg hebt ontvangen waarvoor je onvoldoende was verzekerd en moest bijbetalen. Welke zorg was dit? En verwacht je deze zorg aankomend jaar ook nodig te hebben? Gebruik hierbij ook de zorgverzekeringskaart die je hebt ontvangen van je zorgverzekeraar.

  • Zijn er veel of duurdere aanvullende behandelingen waarvan je volgend jaar gebruik wilt maken? Zoals een kuurbehandeling, beweegprogramma's, alternatieve therapieën of extra fysiotherapie?

  • Vind je het belangrijk om zelf je ziekenhuis en behandelaar(s) uit te kiezen (restitutiepolis)? Of vind je het geen probleem als de zorgverzekeraar al een selectie voor je heeft gemaakt (naturapolis)? Check in ieder geval bij jouw zorgverzekeraar of je huidige zorgaanbieders en behandelaars gecontracteerd zijn!

  • Wat is het bedrag dat je kunt besteden aan je basis- en aanvullende zorgverzekering?

  • Zijn er andere aandoeningen, gezondheidsklachten, medicijnen en behandelingen waarmee je ook rekening moet houden?

  • Zijn er aankomend jaar veranderingen in je persoonlijke- of gezinssituatie die van invloed zijn op je zorgkosten? Bijvoorbeeld als je een kinderwens hebt, of als een kind 18 jaar wordt en voor wie komend jaar ook zorgpremie betaald moet worden.

 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?