Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Archief 2013

Op vrijdag 20 september kwamen in theater Purmaryn te Purmerend, de 4 deelcomités uit Purmerend bij elkaar voor een jubileumavond. Deze avond werd gesponsord door DM-bureau Kuiper&ten Klei. Maar liefst 21 vrijwilligers vierden hun jubileum, waarbij mevrouw Rademaker (midden) werd gehuldigd voor 40 jaar vrijwilligerswerk voor het Reumafonds.

10 september 2013: comité Hooglanderveen

Mevrouw van de Grift is al ruim 25 jaar collectant in Hooglanderveen. Inmiddels heeft ze ook al 10 jaar de organisatie van de collecte op zich genomen. Op dinsdag 10 september heeft ze een welverdiend bloemetje en een boekenlegger ontvangen voor haar inzet. Het Reumafonds bedankt alle vrijwilligers in Hooglanderveen voor de trouwe medewerking! 

17 juni 2013: comité Loenen en Loenersloot

Mevrouw Van Ekris-Bakker werd op 17 juni bedankt voor haar werk als wijkhoofd in Loenersloot in de afgelopen 35 jaar. Mevrouw Van Riet-Britten is al 25 jaar collectorganisator van het comité Loenen. De beide dames hebben een attentie van het Reumafonds gekregen. Hartelijk dank voor de inzet.

6 juni 2013: Carin Kruijer is de winnaar van de fotowedstrijd uit het collectenieuws 2013

Carin Kruijer: "Ik had de bus even tijdelijk in onze vogel-voeder-pan gezet......met als gevolg een bezoeker...die twijfelt of hij nu wel of niet zal doneren." Van harte gefeliciteerd met de winnende foto!


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 april 2013: Nynke Heeringa (11) haalt geld op voor vriendinnetje met jeugdreuma

Nynke Heeringa (11 jaar) uit Alphen aan den Rijn heeft op Koninginnedag spulletjes verkocht op een vrijmarkt. Hiermee heeft zij € 150,55 opgehaald voor het Reumafonds, omdat haar vriendin jeugdreuma heeft. Wat een geweldig initiatief van je, Nynke! 

18 april 2013: comité Dinxperlo

Ruim 35 jaar zette mevrouw Alie van Koot (rechts) zich in als lid van het reumacomité. Ieder jaar belde ze de collectanten en coördineerde ze de collecte in Dinxperlo en De Heurne. In april nam ze afscheid en werd ze in het zonnetje gezet. Behalve mooie woorden van dank kreeg ze een bos bloemen en een beeldje 'Samen'. Een attentie was er ook voor de andere leden van het lokale comité.

18 april 2013: comité Geleen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 18 april is het comité Geleen op in de schijnwerpers gezet. Bij deze gelegenheid is de heer Wim Vreuls uitgebreid bedankt als organisator. Hij heeft de collecte dit jaar voor de 15e keer georganiseerd. Gelukkig blijft hij voor de collecte behouden als wijkhoofd. 

10 april 2013: comité Beneden Leeuwen

 

 

 

 

 

Op 10 april heeft het Reumafonds de collectanten van comité Beneden Leeuwen bedankt voor hun trouwe inzet. De middag in de plaatselijke Rosmolen was geheel georganiseerd en gesponsord door het comité zelf. We hopen dat de collectanten de komende jaren nog met veel enthousiasme voor het Reumafonds zullen collecteren.

3 april 2013: comité Tiel

In Tiel was op 3 april een voorlichtingsavond over het Reumafonds. Bij deze gelegenheid werden enkele trouwe collectanten in het zonnetje heeft gezet. Hartelijk dank voor alle inzet!

2 april 2013: comité Achterveld

Op 2 april kwamen in Achterveld collectanten op de koffie bij organisator Caroline van de Berg. Aanleiding was een bedankje voor oud-organisator Theo Jansen (rechts op de foto), die bijna 20 jaar de organisatie heeft verzorgd. Daarbij bleek dat een groot deel van de collectanten ook al heel lang trouw meeloopt, en dus werden zij ook gelijk in het zonnetje gezet. Het record was voor Mien van Dalen, die al ruim 30 jaar meedoet!

28 maart 2013:
Oudste Reumafonds-collectant mevr. Anna Kemper in de schijnwerpers

Foto: Nienke Jeeninga Fotografie

Mevrouw Anna Kemper is met haar 94 jaar de oudste - bij ons bekende -collectante van het Reumafonds in Nederland. Reden om haar bij de laatste collecte in het zonnetje te zetten. Mevrouw Kemper liep jarenlang met de collectebus in haar woonplaats Steggerda. Toen ze 14 jaar geleden verhuisde naar zorgcentrum Lycklama Stins in Wolvega, verhuisde de collectebus mee en gaat ze in het zorgcomplex met haar rollator langs de deuren om te collecteren. Meermalen per jaar trekt ze er met de bus op uit. Ze loopt namelijk niet alleen voor het Reumafonds, maar voor diverse andere doelen als de Kankerbestrijding, Nierstichting, Hartstichting en Brandwondenstichting. '

28 maart 2013: comité Uddel

Op donderdag 28 maart werden in Uddel een aantal trouwe collectanten bedankt voor de hulp bij de collecte. Mevr. v.d. Kolk organiseerde hier voor de 14e keer de collecte! Vanaf volgend jaar geeft zij het stokje over aan mevr. Boeve. Na een korte presentatie, een kopje koffie, de jubilea en nog een drankje ging ieder weer tevreden huiswaarts.

15 maart 2013: collecte in Arnhem Rijkerswoerd

De organisatie van de collecte in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem heeft de collectanten met hun bussen op een originele manier ontvangen! Er stond een glas wijn en hapjes klaar voor de mensen die in de wijk hebben gecollecteerd. Een warm ontvangst als dank voor de collectanten die in deze koude week hebben gecollecteerd!

15 maart 2013: collecteren voor de MaS (Zernikecollege Zuidlaren)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MaS-leerlingen van het Zernikecollege uit Zuidlaren hebben in Zuidlaren, Vries, Tynaarlo en Annen gecollecteerd op vrijdag 15 maart 2013 en € 792,70 opgehaald in een ijzige kou. Hartelijk dank voor de inzet!

15 maart 2013: collecteren met NL DOET (KSH Hoofddorp)


Zeven leerlingen van het KSH Hoofddorp hebben met elkaar € 262,86 opgehaald in het winkelcentrum van Hoofddorp in het kader van NL DOET.
Het was een gezellige dag met elkaar en uiteindelijk heeft de Hema nog een rondje drinken gedoneerd.

14 maart 2013: vriendinnengroep in Amstelveen

Vijf vriendinnen van 15 jaar collecteerden in Amstelveen Westwijk geheel vrijwillig € 336,73 bij elkaar! Goed gedaan, meiden!

14 maart 2013: collecteren bij het MUMC Maastricht met koffieverkoop

Tijdens de collecteweek stond in de hal van het MUMC Maastricht prominent een Italiaanse auto voor verkoop van koffie. De opbrengst hiervan was bestemd voor het Reumafonds. Het doel van de actie was: informatie verstrekken, aandacht vragen om reuma tijdens de collecteweek en geld ophalen. De koffie en auto waren beschikbaar gesteld door Maison Blanche Dael & Coffeelovers in Maastricht.

5 maart 2013: comité Westbroek

Het comité Westbroek bestaat uit collecteorganisator mevrouw Anja de Waal-Lenssinck en acht collectanten. Anja nam de organisatie over van haar opa die de collecte vele jaren heeft georganiseerd. De vrijwilligers zijn gelukkig erg enthousiast en bijna net zo lang actief als Anja zelf: 15 jaar! Vandaar deze gezellige bijeenkomst met taart en natuurlijk een welverdiend jubileumgeschenkje. Hartelijk dank voor jullie trouwe inzet voor het Reumafonds! 

1 maart 2013: comité Veenhuizen

 

Op vrijdagmorgen 1 maart werden negen collectanten van het comité Veenhuizen in het zonnetje gezet tijdens een gezellig samenzijn in Bitter en Zoet.

27 februari 2013: comité Siddeburen

Tijdens een gezellige bijeenkomst huldigde regio coördinator Wenneke Molema de dames Tineke Bakker als organisator en Ina Bos als wijkhoofd, omdat zij zich al 10 jaar voor het Reumafonds inzetten in Siddeburen.
Een bijzondere vermelding is voor de bijna 90-jarige Klaaske v.d. Tuin die al ruim 40 jaar collecteert voor het Reumafonds. Een hele bijzonder actieve dame die nog zwemt, fietst, volksdanst en in de tuin werkt. Zij hoopt dat ze nog jaren lang kan collecteren voor het Reumafonds. En dat hopen wij ook!

26 februari 2013:
Reumafonds huldigt Geertje Kwint, 40 jaar actief voor het Reumafonds.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 26 februari 2013 is Geertje Kwint in het zonnetje gezet omdat ze 40 jaar actief is bij de jaarlijkse collecte van het Reumafonds. Geertje is begonnen met collecteren in Exloo, daarna was ze jaren organisator in Emmen Angelslo en sinds 9 jaar collecteert Geertje in Odoorn. Het Reumafonds is  natuurlijk ontzettend blij is met trouwe vrijwilligers zoals Geertje Kwint.

20 februari 2013: comité Drunen-Elshout

Comité Drunen-Elshout werd op 20 februari 2013 bedankt voor alle inspanningen. Dit gebeurde tijdens de jubileumavond voor 60 collectanten uit de regio. De aanwezigen kregen geschenkjes, bloemen en uiteraard de certificaten in een lijstje!

19 februari 2013: comité Oosthuizen

Map van der Lende is inmiddels alweer 30 jaar organisator van comité Oosthuizen. Ze heeft een breed netwerk van trouwe vrijwilligers opgebouwd. De meesten hiervan zetten zich al 10 jaar of langer in voor het Reumafonds. Het Reumafonds is natuurlijk erg blij met haar inzet!

Reden genoeg voor het organiseren van een jubileumbijeenkomst. Voor deze middag waren alle collectanten en comitéleden uitgenodigd. Zij ontvingen een prachtige vergulde boekenlegger en een bloem. Vrijwilligster Nel van Duikeren werd vanwege haar 30-jarige inzet eveneens in het zonnetje gezet.
 
17 februari 2013: comité Veen

Mevrouw Schreuders (linksvoor op de foto) organiseert al 30 jaar met veel enthousiasme de collecte in de regio Veen. Ook mevrouw Ada Verhoeven (midden) is al 30 jaar actief voor het fonds. Behalve de twee jubilarissen werden ook de andere collectanten in het zonnetje gezet. Hartelijk dank!

13 februari 2013: comité Polsbroek

Woensdag 13 februari gaf het Reumafonds een lezing bij de Vrouwen van Nu, afdeling Polsbroek. De collectanten werden bedankt voor hun trouwe inzet en ontvingen ieder een bloemetje. De vrijwilligsters die 5 jaar of een veelvoud hiervan collecteren, ontvingen een prachtige boekenlegger met inscriptie van het Reumafonds. Hartelijk dank voor alle steun!

6 februari 2013: comité Oss

Het comité Oss heeft de afgelopen twee weekenden in de kou met een kraam in het centrum gestaan om vrijwilligers te werven. Zij hebben daarbij 10 nieuwe collectanten geworven, een prachtig resultaat. Het comité werd daarbij enkele uren geholpen door een carnavalsband, die toevallig langs kwam om te oefenen voor de carnaval.

3 februari 2013: comité Castricum

In Castricum verzorgen de organisatoren Els Tuithof en Mieke Kamphuys al jaren de collecte. Vele vrijwilligers en wijkhoofden vormen de vaste kern en werden daarvoor op zondagmiddag 03 februari voor bedankt. Mevrouw Broers, Mevrouw Faasse en Mevrouw Vermorken werden gehuldigd en bedankt voor hun trouwe inzet van meer dan 30 jaar. Proficiat! 

25 januari 2013: comité Nieuwkuijk

Op 25 januari nam mevrouw Dusomos (links vooraan op de foto, geknield) afscheid van comité Nieuwkuijk. Zij heeft de collecte 25 jaar georganiseerd. Het Reumafonds is haar daarvoor erg dankbaar. Ook andere vrijwilligers en collectanten werden in de schijnwerpers gezet en ontvingen een jubileumgeschenkje en certificaat tijdens deze gezellige bijeenkomst.

19 januari 2013: RPV Texel

De Reumapatiëntenvereniging Texel vierde op 19 januari zijn 25-jarig bestaan.

Op deze feestelijke avond kreeg bestuurslid Dirk Sijtsma (ook 25 jaar bij de RPV betrokken) een koninklijke onderscheiding, uitgereikt door  burgemeester Francine Giskes. 

 

 

 

 

 

15 januari 2013: comité Abbekerk

Het collectecomité Abbekerk is op 15 januari in het zonnetje gezet. Twee vrijwilligers uit het team vierden een jubileum: Kitty Kwantes (op de bank, 3e van links) en Riet Ros (achter de bank, 4e van rechts) zijn beiden al meer dan 30 jaar vrijwilliger.

14 januari 2013: comité Bathmen

Op 14 januari kwamen in Bathmen een grote groep vrijwilligers bijeen om de vele jubilea te vieren van de trouwe vrijwilligers hier. Henriëtte Visser organiseert hier, met hulp van nog een paar trouwe comitéleden, al weer 12 jaar de collecte. Onder de collectanten ook mensen die al 25 of 30 jaar collecteren, dus een bos bloemen was daar zeker op zijn plaats!  

13 januari 2013: comité Oostzaan

Ook bij het comité Oostzaan maken vele vrijwilligers zich verdienstelijk:
twee van hen collecteren al 36 en 37 jaar, twee vrijwilligers organiseren al meer dan 20 jaar een collecte en één al meer dan 15 jaar. Heel veel dank namens het Reumafonds.

 eerder 

 

 

Inloggen collecteapplicatie

Speciaal voor collecteorganisatoren om de collectehandleiding te raadplegen, online materiaal te bestellen en de financiële afdracht te regelen

Reumafonds zoekt collectanten.

Helpt u mee?



Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Wat weet u van reuma?